2410 941 659
Είστε εδώ:Συχνές ερωτήσεις»Συχνές ερωτήσεις - Gas Center

Η Εταιρία

H ENERGY GAS CENTER ιδρύθηκε το 1989 από τον Μηχ/γο Μηχ/κο Τ.Ε. κ. Δανίκα Γεώργιο και δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της κεντρικής και ατομικής θέρμανσης.

Από το 1991 ξεκίνησε την κατασκευή Οικιακών-Επαγγελματικών-Βιομηχανικών εγκαταστάσεων Υγραερίου στο νομό Λάρισας.

Το 1995 με τη συμμετοχή και του εταίρου Μηχ/γου Ηλεκ/γου Τ.Ε. κ. Κουλτούκη Αλέξη η επιχείρηση επεκτείνει τις δραστηριότητες της με την κατασκευή Δικτύων Ατμού – Δικτύων Πυρόσβεσης κλπ.

Συχνές Ερωτήσεις

faq-gascenter

Τεχνικά Φυλλάδια

texnika fuladia 2

Προγράμματα Επιδοτήσεων

programmata epidotisewn

Φωτογραφίες Έργων

Follow us

Frequently Asked Questions - Gas Center

FAQs - Gas Center

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι κατά 35% οικονομικότερη στη λειτουργία από μια συμβατική θέρμανση. Κάτι τέτοιο εξηγείται από το ότι η θερμοκρασία του νερού προσαγωγής στους σωλήνες φτάνει τους 45oC, ενώ στο καλοριφέρ τους 80oC.

Είναι γνωστό ότι, όσο χαμηλότερη θερμοκρασία έχει το νερό τροφοδοσίας ενός συστήματος θέρμανσης, τόσο πιο αποδοτικά δουλεύουν οι λέβητες, οι αντλίες θερμότητας και οι ηλιακοί συλλέκτες.

Αν δε αναλογιστεί κανείς ότι για κάθε 1oC μείωσης της θερμοκρασίας προσαγωγής, έχουμε οικονομία καυσίμου 3%, τότε γίνεται αντιληπτό το όφελος να διατηρούμε τη θερμοκρασία νερού λειτουργίας όσο το δυνατόν χαμηλότερα.

Επίσης, παρατηρούνται λιγότερες απώλειες στις σωληνώσεις και στους χώρους της οροφής, των τοίχων και του αερισμού, καθώς δε χρειάζεται να θερμανθεί ο αέρας.

 

Στην ενδοδαπέδια θέρμανση το δάπεδο λειτουργεί ως θερμαντικό σώμα.

Οι σωλήνες κατανέμουν τη θερμότητα εκεί που χρειάζεται (και όχι στο υπόγειο ή στους εξωτερικούς τοίχους) και αποδίδουν με ελάχιστη αδράνεια και με χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού προσαγωγής.

Εξάλλου, εξαιτίας της ειδικής συστάσεως του θερμομπετόν (που είναι απαλλαγμένο από φυσαλίδες αέρα), όλη η θερμότητα ακτινοβολείται στον εσωτερικό χώρο. Ακόμα, η πυκνή διάστρωση των σωλήνων κοντά στους εξωτερικούς τοίχους αναχαιτίζει το ψύχος, ενώ η αραιότερη διάστρωσή τους στο εσωτερικό των δωματίων επιτρέπει την χαμηλότερη μετάδοση θερμικών φορτίων.

Χάρη στις μικρές θερμοκρασίες δαπέδου, περίπου 26oC με 28oC, δεν παρατηρούνται καθόλου μετακινήσεις αερίων μαζών με ότι αυτό συνεπάγεται (αιωρούμενη σκόνη, βακτηρίδια, μικρόβια κ.α.).

Η ενδοδαπέδια θέρμανση, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας του νερού που απαιτείται για τη λειτουργία της, μπορεί να συνδυασθεί ιδανικά με οποιαδήποτε πηγή παραγωγής ενέργειας, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο (λέβητες), οι αντλίες θερμότητας, η γεωθερμία, η ηλιακή ενέργεια κ.α.

Το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας για τη λειτουργία μίας αντλίας θερμότητας προέρχεται δωρεάν από το περιβάλλον ενώ το υπόλοιπο είναι ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο.

Ανάλογα με το μέσο το οποίο εκμεταλλεύονται για να μας δώσουν δωρεάν ενέργεια, οι αντλίες θερμότητας χωρίζονται σε:

 

  • Αέρος-νερού

Εκμεταλλεύονται την ενέργεια που υπάρχει αποθηκευμένη στο φυσικό περιβάλλον (αέρας) και, μέσω της κατάλληλης διάταξης, τη μετατρέπουν σε ζεστό νερό για τη θέρμανση της κατοικίας μας.

 

  • Νερού-νερού (γεωθερμικές)

Εκμεταλλεύονται τη θερμοκρασία του νερού στο υπέδαφος, η οποία είναι σταθερή όλο το χρόνο, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

 

 

Ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού προσαγωγής που παράγουν χωρίζονται σε:

 

  • Χαμηλών θερμοκρασιών (συμβατικές)

παράγουν ζεστό νερό θερμοκρασίας συνήθως έως 55o C ώστε να καλύπτουν άνετα τις ανάγκες θέρμανσης και δροσισμού σε συνδυασμό με ενδοδαπέδιο σύστημα είτε μονάδες fan coil, καθώς και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Οι αντλίες αυτές έχουν κατά κανόνα υψηλότερο βαθμό απόδοσης.

 

  • Υψηλών θερμοκρασιών

Παράγουν ζεστό νερό θερμοκρασίας έως 80oC και είναι ιδανικές να συνδυαστούν με σώματα καλοριφέρ καθώς επίσης και να καλύψουν τις ανάγκες παραγωγής ζεστού νερού χρήσης.

Ως βαθμός απόδοσης μίας αντλίας θερμότητας ορίζεται ο λόγος της ενέργειας που αποδίδει προς την ενέργεια που εκείνη τη στιγμή καταναλώνει.

Για παράδειγμα, εάν μία αντλία θερμότητας αποδίδει προς τη θέρμανση 16 kW αλλά καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια 4 kW έχει βαθμό απόδοσης ίσο με 4.

Ο βαθμός απόδοσης κατά τη λειτουργία της θέρμανσης ονομάζεται COP (Coefficient Of Performance) ενώ κατά τη λειτουργία δροσισμού ονομάζεται EER (Energy Efficiency Ratio).

Οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας εγκαθίστανται σε εσωτερικό βοηθητικό χώρο της κατοικίας και απλά συνδέονται με το γεωθερμικό πεδίο (γεωεναλλάκτες) καθώς και με την εγκατάσταση θέρμανσης/κλιματισμού της κατοικίας.

Οι αντλίες θερμότητας αέρος-νερού, εάν αποτελούνται από μία μονάδα (monoblock) εγκαθίστανται εξολοκλήρου σε εξωτερικό χώρο, ενώ εάν είναι διαιρετού τύπου (split), η μία μονάδα εγκαθίσταται σε εξωτερικό και η άλλη σε εσωτερικό χώρο. Οι δύο μονάδες ενώνονται μεταξύ τους με ψυκτικές σωληνώσεις.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ENERGY Gas Center
Α. ΔΑΝΙΚΑΣ – Α.ΚΟΥΛΤΟΥΚΗΣ Ο.Ε.

Αριστοφάνους 13 Φαλάνη

Τ.Κ. 40011

Τηλ : 2410 941 659 , 2410 942 290

Fax : 2410 942 283

e-mail : info@gastherm.gr

Χάρτης